EuroJackpot nyerőszámok és nyeremények

Kontinensünk egyik legelterjedtebb pán-európai lottója, az EuroJackpot, amely egy országokon átívelő, euro alapú lottó, amely esetében a jackpotra adott szokatlanul nagy pénzösszeg mellett tizenegy további nyereményszint is kínálkozik.

Az EuroJackpot lottó játék a 90-es évek közepén útjára indított EuroMillions lottó modelljére épül. A lottókat szervezők felismerték, hogy ha egyben tartják kézben számos különböző ország lottószelvényeit és szerencsevadászait, abban az esetben gyakrabban kerülhet sor tényleg nagy nyeremények kifizetésére.

Így az EuroJackpotot kifejezetten olyan megfontolásból alakították ki, hogy egyéb ismert lottóknál többet, gyakrabban és nagyobb esélyekkel fizessen ki a lottózóknak. Ha bárki helyesen ikszeli be az 5 szerencseszámot és a 2 pótszámot, akár 90 millió euró, de minimum tíz millió euró nyereményben részesül.

És nem is kell rögtön a főnyereményt elvinni: az EuroJackpot közreműködésével többféle módon is gazdag lehet bárki. Az EuroJackpot nem kőbe vésett nyereményszintekkel működik, hanem az összes értékesített lottószelvény meghatározott százalékában állapítja meg a nyeremény-kifizetések mértékét, ami nagyobb átlagos pénzösszegeket jelent a játékosoknak, különösen olyankor, ha rég nem volt jackpot nyertes: a jackot 90 millió euróig növekedhet, ha addig sincs nyertes, a nyereményt az alsóbb (11) nyerőosztályokban sorsolják ki.

Honlapunkon megtudhatók az EuroJackpot esetén a legutóbbi nyertes lottószámok, nyeremények és statisztikai érdekességek az ismert heti sorsolást követően: pénteki napokon. Leellenőrizheted, hogy a fix számaiddal milyen eredményeket sikerült volna elérni a korábbi EuroJackpot a húzásokon a kihúzott nyerőszámok milyen gyakorisággal bukkantak eddig fel az adott lottó játék történelme során a meghatározott évjárat, vagy a legutóbbi telitalálat óta eltelt időszakban.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2020-10-23 19:39