Mesekönyv amit szeretnek a gyerkőcök

A felcseperedő ifjoncnak monumentális igénye akad arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a klasszikus emberi összefüggéseket

Mesekönyv - A mesekönyv fejezeteiből ki lehet ragadni részleteket, amelyeket aztán képként, vagy faliképként a lurkó viszontláthat. Ily módon a kedvelt mesebeli mintaképét, vagy mesebeli helyét állandóan láthatja. A mesekönyv ábrázolása úgy készülnek nálunk, hogy a szülő a kiválasztott mesékből azt a részt elküldi munkahelyünkre, amit szeretne a gyerekszobában látni illusztrációként. Arra is van lehetőség, hogy rengeteg meséből egy kis képes mesekönyvet készítsünk személyre szabva a gyerek igényeinek megfelelően.

Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz félig-meddig minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul tetteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell. A népmesék az egzisztenciális nehézségeket mindig lényegre törően és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. mesekönyv részletek a meseld.hu weboldalon. Így a lurkó a kérdés lényegével kerül szembe, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná Őt. A mesekönyv minden stádiumot leegyszerűsít. Alakjait precíz vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben csipetnyi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Címkék: Mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-03-23 11:22