EuroJackpot lottó nyerőszámok

Európa egyik népszerű össznépi lottója, az EuroJackpot, ami egy országokon átívelő, euró alapú lottó, amely esetében a főnyereményre adott rendkívül nagy összeg mellé 11 további nyeremény-kategória is kínálkozik.

Az EuroJackpot nyereményjáték a 90-es évek derekán indított EuroMillions lottó modelljén alapul. A lottószervezők felismerték, hogy ha egyben kezelik számos eltérő nemzet lottószelvényeit és szerencsevadászait, abban az esetben gyakrabban kerülhet sor tényleg nagy nyeremények kifizetésére.

Emiatt az EuroJackpotot kimondottan olyan céllal alakították ki, hogy egyéb ismert lottóknál többet, gyakrabban és jobb esélyekkel fizessen ki a játékosoknak. Ha bárki helyesen tippeli meg az 5 szerencseszámot és a kettő pótszámot, akár 90 millió euró, de legalább tíz millió euro összeg üti a markát.

Talán nem is kell egyből a főnyereményt elvinni: az EuroJackpot közreműködésével többféleképpen is gazdag lehet bárki. Az EuroJackpot nem rögzített nyereménykategóriákkal működik, hanem az összes értékesített szelvény beállított arányában állapítja meg a nyeremények kifizetésének mértékét, ami nagyobb átlagos pénzösszegeket jelent a játékosoknak, különösen abban az esetben, ha régóta nem volt jackpot nyertes: a jackot 90 millió euróig növekedhet, ha azt követően sincs nyertes, a nyereményt az alsóbb (11) nyerőosztályokban osztják szét.

Honlapunkon megtalálhatók az EuroJackpot esetében a legutóbbi nyertes számok, nyeremények és statisztikai adatok a heti húzást követően: pénteken.

 

Mai Euro árfolyamKupon: hatékony spórolás